tirsdag den 21. oktober 2014

Didaktisk forløb - Livshistorie

Projekt
Didaktisk forløb
5. semester
Emne: Livshistorie

Jeg har i forbindelse med mit fag Dansk, Kultur og Kommunikation valgt at udarbejde et didaktisk forløb med fokus på livshistorie med en borger med nedsat funktion - hukommelses vanskeligheder.


Livshistorie
Hvad er en livshistorie?
Det er en historie om en anden persons liv, som er blevet til i samarbejde med den enkelte person. En livshistorie er med til at støtte den enkeltes hukommelse. Her får man indsigt i vedkommendes vigtige personer, datoer om en, begivenheder, hvad der interesserer en osv. 

Når man laver en livshistorie kan det være med til at skabe forståelse, sammenhæng og mening for den enkelte, samtidig giver det også mulighed for at videregive historien til sine medarbejdere. For alle gælder det, at en samtale skaber socialt nærvær, samvær, gode øjeblikke samt at opnå en forståelse.

En livshistorie skal være troværdig, overbevisende og udvise tillid samt oprigtighed. En troværdig historie opnår anerkendelse, accept og respekt. En livshistorie er troværdig indenfor de begrænsninger menneskets hukommelse besidder eller udtrykker. 

Jeg har her dokumenteret billeder af det didaktiske forløb - udarbejdelsen af livshistoriebogen. 
























Ingen kommentarer:

Send en kommentar